Mijn passie voor reizen

Reizen is niet alleen iets dat ik doe, het is een deel van mij geworden. Ik heb gewoon een passie om te reizen. Ik ben nog niet overal in Europa of op elk continent geweest, maar ik heb wel al een mooi deel van reizen achter de rug. Zo ben ik al in zeven verschillende landen geweest. Vaak heb ik gewoon de drive om mijn koffers in te pakken en ergens heen te gaan. Het is net als wanneer je jeuk begint te krijgen en start te krabben … de jeuk stopt nooit! Hetzelfde heb ik met reizen. Ik wil gewoon GAAN! De belangrijkste redenen waarom ik reis zijn: het eten, de mensen, de cultuur, het avontuur, de schoonheid van het land en omdat ik begaan ben met de toekomst van duurzame viskwekerijen.

Waarom ik van reizen houd?

Ik ben dol op de opwinding van het reizen. Je voelt je als een ontdekkingsreiziger: een nieuw land ontdekken, een nieuwe taal en leert omgaan met nieuw geld en alle kleine uitdagingen die daarbij horen. Als ik reis, ben ik meer spontaan en leef ik niet voor de toekomst of het verleden, maar gewoon in het moment. Impulsief zijn en ‘ja’ zeggen tegen bijna alles is onderdeel van het plezier. Reizen is gewoon leven en genieten! Hieronder vind je de beste landen die ik heb bezocht:

Thailand

De Thaise cultuur, de verscheidenheid aan keuzes in wat je er allemaal kunt doen en beleven, de natuur (vooral dan in het Noorden!), het leuke taaltje en de vriendelijkheid van de mensen is iets wat me altijd zal bijblijven. Thailand heeft zelfs enkele viskwekerijen, zowel op zee als aan land. Hier rondtrekken is gewoon top! Tevens is het nog lekker goedkoop ook! Het Thaise eten is overheerlijk, misschien soms wel iets te pikant, maar over het algemeen altijd superlekker!

Amerika

De allermooiste plek die ik ooit heb bezocht, is ongetwijfeld de Grand Canyon. Naar mijn bescheiden mening is dit de meest adembenemende en magische plek op de wereld. Hier zou ik makkelijk enkele maanden met een tentje kunnen kamperen en genieten van de stilte en het uitzicht. Ook de cultuur van de Indianen speekt me enorm aan en Nevada is dan ook de plek om de volledige sfeer op te snuiven.

Frankrijk

Tja, iets dichter bij huis, maar daarom niet minder mooi of avontuurlijk. Frankrijk heeft heel wat ongerepte natuur en prachtige uitzichten. In Frankrijk verbleef ik in de buurt van Cahors, een leuk stadje met een gezellige winkelstraat in het nieuwe gedeelte van de stad. Om te zien hoe men in Frankrijk huizen bouwde in of tegen rotsen, is bijna niet te begrijpen. Om nog maar te zwijgen over de vele kastelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *