Mijn wereld

De reizen die ik onderneem, kosten natuurlijk ook geld. Maar omdat ik niet te vinden ben voor een 9 tot 5 job op kantoor, betaal ik de rekeningen van mijn verdiensten als freelancer. Ik werk als freelance- schrijver voor verschillende bedrijven en dit bevalt me uitstekend. De teksten zijn heel gevarieerd en vragen allemaal een andere inhoud, waardoor ik ook veel bijleer. Zelfs over dingen waar ik nog nooit eerder van gehoord heb.

Werken als freelancer

Deze stijl van leven wordt eindelijk (ook) echt populair buiten Amerika. Ik herinner me een paar jaar geleden, dat je in Europa nooit een laptop in een café zag. Nu het erg populair, is het ook fijner om ergens iets te gaan drinken en tegelijkertijd te werken. Mensen kijken al vele minder raar op wanneer ik mijn tas leeg en me installeer om een opdracht af te werken, terwijl ik geniet van een heerlijke kop koffie. Ook al werk ik vaker van thuis, want sommige onderwerpen vragen toch wel enige concentratie.

Met de opbrengst betaal ik dus mijn rekeningen en probeer ik ook wat geld te sparen voor als het opnieuw begint te kriebelen en ik op reis wil gaan. Zo heb ik al verschillende reizen gemaakt naar prachtige landen en plekjes. Het leuke is dat ik mijn werk gewoon kan meenemen en dus geen inkomstenverlies hoef te lijden. Alhoewel ik op reis heel wat minder opdrachten aanvaard, is het altijd leuk om een extra trip te ondernemen met een opdracht die ik snel afwerk.

Werken als vrijwilliger en helpen de natuur beschermen

Tijdens enkele van mijn reizen heb ik kort gewerkt als vrijwilliger bij dierenorganisaties en organisaties die prachtig werk verrichten ter bescherming van de natuur. Graag zou ik dit voltijds willen gaan doen, maar het is heel intens werk en ik moet natuurlijk ook mijn inkomen behouden. Wie weet vind ik hier ooit een oplossing voor, wat niet wil zeggen dat ik nu al als vrijwilliger kan werken voor korte periodes. Wat je moet weten over duurzame viskwekerijen kan ik je vertellen omdat ik een dag heb meegewerkt op een kwekerij in de Nevada woestijn. Een zeer unieke ervaring die ik niet gauw ga vergeten!

De natuur heeft me altijd zeer nauw aan het hart gelegen. Ik ben dan ook echt een natuurmens. Zomer en winter, je vindt me altijd buiten! Zelfs als het vriest tegen de sterren op of pijpenstelen regent, ik geniet altijd van de gezonde buitenlucht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *